ОСТАННІ НОВИНИ

Відкрито першу чергу Сихівського шляхопроводу

Ратуша-ForUm

|

Перша черга Сихівського шляхопроводу відкрита сьогодні. Незважаючи на те, що будівництво моста розпочате понад 15 років тому, все ж вважається, шо він збудований за 100 днів від дня колегії Міністерства транспорту України та Львівської облдержадміністрації, де прийняте рішення про добудову автошляхопроводу за допомогою Львівської залізниці.

Символічну стрічку перерізали міністр транспорту України Георгій Кірпа, мер міста Любомир Буняк, голова облдержадміністрації Олександр Сендега та начальник Львівської залізниці Богдан Піх. Загалом на будівництво виділено майже 65 мільйонів гривень. Вартість виконаних робіт на 29 грудня 2003 року становить 29, 5 млн. грн., проте міст вважається подарунком Президента України львів’янам.

В цей святковий день на міст прийшли веселі сихівчани та працівники залізниці. Транспаранти з написами “Конкретними справами збудуємо Україну!”, “Сихівський шляхопровід – різдвяний подарунок львів’янам!” майоріли над щасливим натовпом, а повітряні кульки, які були розвішані по всьому мості, поза всілякими сумнівами, додавали святковості події. Коли стрічку перерізали і по мосту проїхали перші автомобілі, серед них було маршрутне таксі №23, а також вантажний автомобіль з опущеними бортами і з написом “Сихівський шляхопровід – подарунок Л. Кучми львів’янам.”

Пан Кірпа у своїй святковій промові дещо відійшов від теми: “Львів постійно плюндрує владу і це помилка, бо хто плюндрує, той бідує, а хто працює, той панує.” Ще пан Кірпа наголосив на тому, що прикро, що в області і місті не розвивається економіка, але ми самі в цьому винні. Мало хто зрозумів, що саме на увазі мав міністр. Він також нагадав львів’янам, скільки депутатів вони провели через цей міст у Верховну Раду.

На останок Георгій Кірпа передав новорічне вітання від Президента, цитуючи його: “ Я знаю відношення львівських політиків до мене, але політики приходять і уходять, а міст людям потрібен завжди.”

Перед традиційним врученням нагород найзавзятішим активістам, пан Кірпа пообіцяв, що друга черга Сихівського шляхопроводу відкриється до Великодня, якщо ж, звичайно, завод, які стоять на планованій території, відселять. “Якщо ж його не відселять, – вів далі міністр, – то ми його вночі розберемо!”

Довжина автошляхопроводу 1,2 км, ширина – 54м, рух автотранспорту здійснюється по 6 полосах, передбачена можливість прокладання трамвайної лінії. У роботах взяли участь 1331 працівник різного рівня кваліфікації, серед яких 985 залізничників та 370 одиниць техніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *