ОСТАННІ НОВИНИ

Недовіра Медведчукові – поза компетенцією обласної ради

Ратуша-ForUm

|

Обласна рада вийшла за межі своєї компетенції, прийнявши рішення про недовіру голові ДПА у Львівській області. Такою є відповідь прокурора Львівської області Євгена Блажівського на звернення голови ДПА у Львівській області Сергія Медведчука, поширена прес-службою ДПА у Львівській області.

У відповіді прокурор області зазначає, що “чинним законодавством України, зокрема законами України “Про місцеве самоврядування в Україні” та “Про державну податкову службу в Україні”, до відання обласних рад не віднесені питання прийняття рішень про недовіру керівнику органу державної податкової служби. Тому, прийнявши рішення про недовіру голові ДПА у Львівській області, обласна рада вийшла за межі компетенції.”

Як підкреслюєтсья у відповіді прокурора Львівської області, згідно зі статею 144 Конституції України та статтею 73 закону “Про місцеве самоврядування в Україні”, обов’язковими до виконання є лише акти ради, прийняті в межах наданих їм повноважень. “Враховуючи вищенаведене, рішення Львівської обласної ради від 06.06.2003 р. №171 “Про ситуацію в області у зв’язку з кадровими змінами” в частині висловлення недовіри голові ДПА у Львівській області виходить за межі наданих обласним радам повноважень та не тягне за собою прямих юридичних наслідків“ – зазначено у відповіді прокурора Львівської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *