ОСТАННІ НОВИНИ

Ялиці везуть з інших областей

Ратуша-ForUm

|

Попит породжує пропозицію. Щойно обласна рада заборонила вирубку ялиці білої, як під Новий рік її почали завозити з сусідніх областей. Зокрема, сьогодні на Привокзальному ринку виявили машину з Воловця, яка привезла близько 300 ялиць. Загалом, з початку передноворічної кампанії працівники „Львівлісу“ затримали 70 браконьєрів, кожного з яких, як мінімум, оштрафовано на 110 гривень, і ще 300 ялинок вилучено в поїздах, про це Ратушу-ForUm повідомив начальник відділу охорони захисту лісу державного об’єднання “Львівліс” Мирослав Пилипів.

За його словами, сума штрафу нараховується залежно від того, де саме вирубали ялинку: в лісі другої, першої групи чи в забороненій зоні. Найбільше порушників затримано в Сколівському і Турківському районах. “У зв’язку з тим, що на Львіщині заборонили продаж білих ялиць, тепер їх вивозять в інші області, зокрема у Франківську” – сказав М. Пилипів. При цьому він також зазначив, що „Львівліс“ може штрафувати лише за незаконну зрубку ялинок в лісі.

На думку М. Пилипіва, наразі замало підприємців і ринків працюють з „Львівлісом“, а їм самим продавати важко. Так на сьогоднішній день продано лише 12 тисяч ялинок із запланованих 38. Тому він вважає, що краще було б, якби ринки і приватні підприємці купляли великі партії, бо працівники „Львівлісу“ не мають де зберігати дерева протягом кількох днів. Наразі максимальні гуртові закупівлі не перевищують 100 ялинок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *