ОСТАННІ НОВИНИ

Суд “Аеросвіту” з “Львівськими авіалініями” відкладено до лютого

Ратуша-ForUm

|

Розгляд справи за позовом компанії “Аеросвіт” до “Львівських авіаліній” перенесено на лютий наступного року. Про це сьогодні під час конференції трудового колективу “Львівських авіаліній” повідомив виконувач обов’язків директора підприємства Олег Ковальчук.

За його словами, судове засідання в Апеляційному господарському суді Львівської області мало відбутися 24 грудня, однак його перенесли уже на наступний рік. Водночас О.Ковальчук заявив присутнім, що він мав на цю тему розмову з міністром транспорту Г.Кріпою і той пообіцяв розглянути це питання.

Суперечка між двома авіакомпаніями триває від 17 грудня 1997 року – тоді в Греції зазнав катастрофи літак “Львівських авіаліній” Як-42, який на замовлення “Аеросвіту” здійснював рейс за маршрутом Одеса – Салоніки. Тоді загинули 62 пасажири та вісім членів екіпажу. Родичі загиблих звернулися до суду, вимагаючи від “Аеросвіту” відшкодування. Загальна сума позовів становить 60 мільйонів доларів. Аби забезпечити позовні вимоги, грецька влада заарештувала в Салоніках літак “Аеросвіту”, проте через дев’ять місяців після арешту літак звільнили – кримінальний суд Салонік визнав дії українських пілотів правильними, а літак справним, натомість винними у ненавмисному вбивстві визнали двох грецьких авіадиспетчерів, які вели літак на посадку.

“Аеросвіт” не погодився з рішенням грецького суду й у грудні 2000 року звернулася до Господарського суду Чернівецької області з вимогою стягнути з “Львівських авіаліній” 12 мільйонів доларів у якості компенсації збитків, завданих вимушеним простоєм літака. Суд задовольнив вимогу частково, вирішивши стягнути з львів’ян 6 мільйонів гривень. Зараз “Аеросвіт” вимагає уже 12 мільйонів доалрів відшкодування за збитки, завдані компанії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *