Планка цьогорічного міського бюджету піднята дуже високо – Любов Максимович

Ратуша-ForUm

|

Начальник управління фінансів Львівської міської ради Любов Максимович прокоментувала Ратуші-ForUm прийнятий напередодні міський бюджет Львова:

Розмір міського бюджету за 2004 рік становить 443, 7 млн.грн., у якому загальний фонд – 359,1 млн.грн. і спеціальний фонд – 84,6 млн.грн.

Дохідна частина становить 428,5 млн. грн. і загальний фонд бюджету балансується за рахунок очікуваних вільних залишків коштів на 1 січня 2004 року у розмірі 15,2 млн.грн..

Доходи спеціального фонду бюджету визначені у розмірі 84.6 млн.грн і вони відповідають видаткам спеціального фонду. У сумі спеціального фонду бюджету фонд розвитку становить 60 млн.млн.грн. Цей фонд буде наповнюватися за рахунок коштів від продажу землі – 20 млн.грн. і 40 млн.грн. – коштів від відчуження майна.

У порівнянні із першим варіантом, який був поданий 16 грудня під час презентації бюджету на сесії Львівської міської ради, обсяг фонду розвитку зменшився на 5 млн.грн. Той варіант фінансування об”єктів з фонду розвитку, який учора подали на розгляд ради, був погоджений з депутатами, виконавчим комітетОМ Львівської міської ради.

У порівнянні з бюджетом на 2003 збільшилися видатки на освітню галузь на 17,8 млн.грн., на охорону здоров”я – на 16,4 млн.грн., на соціальний захист і соціальне забезпечення – на 2,2 млн.грн. Удвічі збільшилися доплати до пенсій воїнам УПА, збільшилися видатки на виплату одноразової матеріальної допомоги – якщо у 2003 році на цю статтю у міському бюджеті було передбачено 870 тис.грн., то у бюджеті на 2004 рік передбачено 1 млн. 130 тис.грн. На житлово-комунальне господарство видатки збільшилися на 19 млн.грн. Зокрема за рахунок орендної плати за нежитлові приміщення 10,2 млн.грн. До цього року орендна плата за нежитлові приміщення зараховувалася прямо в ЖЕКи. З цього року згідно з вимогами бюджетного кодексу, відповідних роз”яснень зараховується в бюджет, а з бюджету буде спрямовуватися на потреби житлово-експлуатаційних організацій. На культуру і мистецтво цього року у порівнянні з попереднім збільшилися на 1,2 млн.грн., на транспорт – на 2 млн.грн. Тобто можна відзначити, що по всіх статтях витрат видатки більші, ніж у бюджеті 2003 року.

Щоб забезпечити виконання видаткової частини бюджету, повинні бути доходи. Планка піднята дуже високо. Тут мають долучитися всі, хто за що відповідає і поставитися серйозно, відповідально.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *