ОСТАННІ НОВИНИ

Тарас Чубай занепокоєний надмірною любов’ю галицького люду до “шари”

Ратуша-ForUm

|

Львівські журналісти сьогодні отримали змогу абсолютно безкоштовно прослухати дві композиції Тараса Чубая з майбутнього концерту у Львівській Опері, у супроводі квартету з камерного оркестру “Віртуози Львова”. Після цього Тарас сказав: “Безплатний виступ закінчився і починається робота”.

Серед рясної інформації, яку Чубай повідомив журналістам, стало зрозуміло, що 2 січня у Львівській Опері відбудуться два концерти у супроводі камерного оркестру “Віртуози Львова”, “Плачу Єремії” та “Піккардійської Терції”. Тарас нагадав, що вже виступав у супроводі “віртуозів” в Опері у 98-му, а загалом, бажання працювати з камерним оркестром – дуже давнє. Виконання власних музичних творів в класичній інтерпретації Тарас, за його словами, планував вже тоді, коли писав їх. “Як би була можливість, то я завжди б виступав у супроводі оркестру.” – говорить Чубай.

Тарас Чубай також розповів, що навесні сьогоднішній склад проекту планує відвідати з концертами 12 найбільших міст України. Під час концерту будуть продовжені зйомки документального фільму про “Плач Єремії”, який вже розпочали знімати цього літа.

За півроку підготовки до концерту з’явився результат – перший том альбому “Світло і сповідь”. Другий том планують випустити навесні, в нього увійдуть кілька живих концертних композицій.

Співак занепокоєний тим, що в Києві альбоми “Плачу” продаються в десятки разів краще ніж у Львові. “Це пояснюється тим, що в галицькій ментальності закладена любов до “шари.” – висунув свою гіпотезу Чубай.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *