ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради не дійшли компромісу – сесію закрили

Ратуша-ForUm

|

Незважаючи на те, що в залі таки назбирали кворум, жодне з питань, які обговорювали не набрало достатньої кількості і навіть за закриття сесії довелося голосувати двічі.

13 сесія обласної ради реально не відбулася, бо не прийняли жодного рішення. Розминка і обговорення питань тривали практично без кворуму, бо лише близько першої години в залі зареєстрували 43 депутатів, хоч на час голосування їх був вже 41. Каменем спотикання стало питання про участь обласної ради у створення акціонерного товариства “Клуб професійного футболу “Карпати””.

Згідно з проектом рішення, мали створити сам клуб, підписати документи про створення, а також вирішити, які об’єкти спільної власності територіальних громад новоствореному товариству дозволять приватизувати. Деякі депутати, зокрема Роман Гайдучок, були проти передачі житлових приміщень під приватизацію і пропонували оренду. Проте генеральний директор ФК “Карпати” Михайло Практика наполягав, що лише за умови приватизації житла вони зможуть привести його до світових стандартів, зробити потрібні ремонти і з часом заробляти гроші на “Клубі професійного футболу “Карпати”. “На утримання ФК без розбудови потрібно 25 млн. грн, і це лише 10% того, що фінансують в інші клуби” – сказав М. Практика. За його словами, спонсори в ТзОВ “Карпати” постійно змінюються, і тепер їх підтримує нафтопереробний комплекс “Галичина” і статутний капітал становить 14 мільйонів. “Статутний капітал сьогодні розмитий, бо не враховують вартість футболістів” – підкреслив заступник голови ОДА Леонід Мельник. Крім цього були виступи проти передачі у приватну власність клубові готелю і шахового клубу. “Я вбачаю небезпеку, якщо шаховий клуб передадуть ФК, бо футболісти багатші” – сказав його директор.

У зв’язку з цими непорозуміннями голова Комісії з питань приватизації та майна обласної ради Олег Канівець запропонував сьогодні лише проголосувати за створення Клубу, а на наступній сесії обговорити майнові та інші питання, але і це рішення не пройшло. Так само не пройшли і ряд інших пропозицій. Внаслідок цього о 14 год. голова Львівської облради Михайло Сендак запропонував депутутам закрити сесію, бо “жодне питання все одно не пройде”. Навіть за цю пропозицію долвелося голосувати двічі після довгих переконувань.

Коли саме буде продовжено сесію поки що не відомо, але голова під кінець таки зауважив, що депутати облради ще зустрінуться до Нового року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *