ОСТАННІ НОВИНИ

Пенсійна реформа збільшила число звернень до міського архіву удвічі

Ратуша-ForUm

|

Запровадження з нового року  новацій у пенсійному  законодавстві збільшило число звернень до архівного відділу міської ради у два рази повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник цього відділу Ярослав Стецький. “Якщо раніше ми приймали у день 20-23 особи, то тепер звертається і до 45 осіб” – повідомив він.

 

За словами начальника архівного відділу, це пов’язано із тим, що у цьому архіві зберігаються документи уже закритих підприємств щодо  стажу роботи, а відтак люди потребують цих документів у надії на збільшення розмірів пенсії. Загалом же протягом року міський архів приймає до 1400 відвідувачів. Начальник відділу також розповів про те, що наступного року заплановано певні ремонтні роботи у приміщенні на вулиці Дорошенка,23, де знаходиться відділ. На це у проекті бюджету передбачено 190 тисяч гривень. За словами  Я.Стецького, заплановано укріпити перекриття у приміщенні,  підвищити рівень протипожежної безпеки та закупити нові стелажі для зберігання документів.

 

До своїх цьогорічних досягнень пан Стецький зараховує те, що було вироблено інструкцію з ведення діловодства міської ради та роботи з пошуку матеріалів по масових розстрілах і захороненнях на Янівському цвинтарі 1941 року. За його словами, через рік після того, як міський архів надіслав запит, із Державного архіву Російської Федерації прийшла відповідь щодо цих подій, із якої випливає, що масові розстріли у львівських тюрмах наприкінці червня 1941 року проводили саме енкаведисти. Тоді було розстріляно 2464 особи, ще 201 особа вивезена, а майже 300 втекли. За словами Я.Стецького, з цим документом працівники архіву звернулися до міської прокуратури щодо порушення кримінальної справи за фактом масового вбивства людей. Зараз цей запит вивчає прокуратура області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *