ОСТАННІ НОВИНИ

“Витанія” допоможе прийти Святому Миколаю до 2200 дітей

Ратуша-ForUm

|

Вже другий рік поспіль молодіжна християнська організація “Витанія” організовує у Львові благочинну акцію “Святий Миколай у Львові”. Акція проходить з благословення Блаженнішого Любомира Кардинала Гузара, повідомляє координатор акції та голова “Витанії” Тарас Яценко.

З 18-ї години сьогоднішнього дня до 20 грудня Миколай принесе подарунки до 2200 дітей. Різниця між іншими благодійними акціями полягає в тому, що “витанійський Миколай” приходитиме до нужденних дітей не в інтернати чи спеціалізовані школи, а індивідуально в їхні квартири. Акція охопить всі райони Львова крім Сихова, бо там подібні акції проводять інші благочинні організації. “Списки потребуючих дітей, а це сироти, малозабезпечені, інваліди, діти з багатодітних сімей, ми складали протягом трьох років, – говорить Тарас Яценко. – Починалося з того, що ми писали листи до шкіл і прохали директорів, щоб вони нам склали списки дітей, яким необхідна допомога.” Зараз в “Витанії” адреси та імена понад 3000 таких дітей. Проте безпосередньо перед акцією волонтери перевіряють адреси. Пан Яценко розповів, що бували випадки, коли за адресою, яку вчителі подавали, як домівку нужденної дитини, виявлявся особняк з двома іномарками на подвір’ї. Пан Тарас запевнив, що таке буває рідко, але все ж перевіряти потрібно.

Цього року окрім “Витанії” до акції долучились ще дев’ять молодіжних християнських та громадських організацій, серед яких молодіжна християнська організація „Довіра“, молодіжний центр „Дозвілля“, ЛММО „Євроклуб“, центр „Молода дипломатія“ та інші. До меценатів акції належать блок Віктора Ющенка „Наша Україна“, видавництво „Свічадо“, „Укрпошта“, „Райффайзенбанк“ та інші.

В подарунках, в залежності від віку та потреб дитини, будуть вміщені солодощі, набори канцтоварів, м’які іграшки, аудіокасети, розмальовки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *