ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові припинено діяльність підприємства з надання послуг ІР-телефонії

Ратуша-ForUm

|

16 грудня працівниками УМВСУ у Львівській області разом зі спеціалістами служб технічного захисту інформації та взаємодії з операторами Львівської дирекції ВАТ “Укртелеком”, Державної інспекції електрозв’язку по Львівській області припинена діяльність з надання послуг ІР-телефонії ТзОВ “Ресурсний Центр Телекомунікацій”, — передає агентство „Контекст-медіа“ за повідомленням прес-служби Львівської дирекції ВАТ „Укртелеком”.

Засновником комутаційного центру і власником обладнання є НТЦ ”Українська академічна і дослідницька мережа” UARNet. Рекламу про надання послуг ІР-телефонії з вказаного комутаційного центру надають ТзОВ “Ресурсний центр телекомунікацій” та СП “AZ-International”.

У результаті проведення моніторингу трафіку виявлені неодноразові факти незаконного втручання в роботу мереж електрозв’язку, що призвело до порушення маршрутизації трафіку, чим завдано збитків державі на суму близько 12 тис. грн., встановлені випадки тривалого використання вказаними фірмами телефонних ліній ВАТ “Укртелеком” з порушенням Правил користування місцевим телефонним зв’язком для несанкціонованого пропуску трафіку на телефонну мережу загального користування України, в тому числі, з наданням послуг CallBack (зворотний дзвінок).

Матеріали про виявлені порушення скеровані до УМВСУ у Львівській області для притягнення керівників вказаних компаній до кримінальної відповідальності за ознаками злочину, передбаченого ст.361 Кримінального кодексу України.

Сучасне телекомунікаційне обладнання вартістю більш ніж 50 тис. дол. США, яке підприємці використовували для надання послуг населенню, вилучено правоохоронними органами. Вилучена також офісна техніка для перевірки використання ліцензійного програмного забезпечення, відповідальність за що передбачена новою редакцією Кримінального кодексу.

За останні два місяці до “чорного списку” порушників законодавства в галузі телекомунікацій потрапило і Львівське міське комунальне підприємство “Міський центр інформаційних технологій”.

Як повідомляло агентство раніше, у Львові вперше в Україні була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченими ст.361 Кримінального кодексу України “за незаконне втручання в роботу мереж електрозв’язку, що призвело до порушення маршрутизації”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *