ОСТАННІ НОВИНИ

Фонд „Право і демократія“ дослідив судові тяганини між громадянами та міською радою

Ратуша-ForUm

|

Регіональний громадський фонд захисту прав людини “Право і демократія” оприлюднив сьогодні результати аналізу справ сторонами яких є громадяни і Львівська міська рада. Проект “Захист прав громадян у конфліктах з органами влади” проходитьт за підтримки міжнародного фонду “Відродження”.

Дослідження проходило близько місяця у Галицькому суді і триватиме й надалі в інших судах Львова. Розглядаються справи громадян проти Львівської міської ради і навпаки за період з 1997 по 2003 рік. Ця акція спрямована на те, щоб допомогти людям, які не мають коштів, щоб отримати фахову юридичну допомогу і навіть не знають механізму звернення до суду. Таке дослідження проводилося вперше у Львові. В майбутньому його планують популяризувати у інших містах України.

За словами керівника проекту “Захист прав громадян у конфліктах з органами влади” та керівника громадської юридичної приймальні регіонального фонду “Право і демократія” Андрія Бурого, матеріали які досліджувалися, можна умовно поділити на дві частини. Це справи за позовом міської ради про обмеження права на проведення масових заходів та справи по встановленню права власності чи права на користування нерухомим майном.

Після закінчення дослідження, фонд “Право і демократія” хоче випустити посібники для суддів, а також для громадян, які мають намір захистити свої права в суді. В посібнику для громадян будуть вміщені процедура звернення до суду, зразки судових позовів, права та обов’язки суддів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *