ОСТАННІ НОВИНИ

Вифлеємський вогонь вже у Львові

Ратуша-ForUm

|

Польські харцери офіційно передали Вифлеємський вогонь львівським пластунам 14 грудня у Кракові, повідомив голова оргкомітету Львівської крайової організації Пласту Володимир Раковський.  Ще 13 грудня у Відні Вифлеємське вогнище було передане скаутам з 14 країн.  В Україну скаути ввозять вогонь вже вп’яте. Цього року вперше планується передати Вифлеємський вогонь миру російським скаутам.

 

Зараз вогонь знаходиться в Соборі Святого Юра і кожен бажаючий може взяти його у свою домівку. А 20 грудня о 15:00 біля скульптури Матері Божої на проспекті Свободи відбудеться урочиста передача вогню традиційним церквам України та всім охочим. Орієнтована кількість учасників цієї акції – 500 осіб. 21 грудня вогонь перевезуть до Києва. Туди з’їдуться пластуни зі всіх регіонів України і розповсюдять по своїх областях.

Володимир Раковський розповів, що в Польщі передача Вифлеємського вогню миру проходить під егідою Президента. Навіть своє новорічне вітання польський Президент виголошуватиме з вогнем.

 

Цей вогонь горить у місті Вифлеєм на місці народження Ісуса Христа.. його приносятьт до християнських церков цілої Європи. До України вогонь проходить через Австрію, Чехію, Словаччину та Польщу. Отець Руслан (УГКЦ), який був присутній на прес-конференції звернув увагу на символічність цієї акції і нагадав, як колись казав Ісус Христос: “Я прийшов, щоб принести у цей світ вогонь і дуже прагну, щоб він розгорівся.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *