ОСТАННІ НОВИНИ

Французи оцінять теплове господарство Львова

Ратуша-ForUm

|

Угоду про вивчення ситуації теплового господарства Львова було підписано сьогодні у мерії представниками посольства Франції в Україні, керівнцтвом Львова та представниками французької компанії ВСЕОМ. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції міський голова Львова Любомир Буняк, теплове господарство Львова потребує кардинальної реновації, бо після минулого опалювального сезону місто мало тільки один діючий котел, а всі решта – поламалися. Відтак даний проект має оцінити потреби теплової мережі Львова і визначити шляхи її подальшого розвитку – концесія, приватизація чи партнерство з якоюсь компанією.

За даними заступника міського голови з питань економіки Олега Міруса, до підписання договору місто йшло майже рік – спочатку було розроблено проект, який представники міської ради захищали перед експертами міністерства економіки Франції і тільки тоді уряд цієї країни затвердив кошторис проекту у розмірі 480 тисяч гривень на рік часу.

Водночас директор “Львівтеплокомуненерго” Ігор Марчак повідомив, що за попередніми оцінками, теплова мережа потребує для повноцінного оновлення за теперішніми стандартами приблизно 80 млн. доларів, однак справжня сума буде визначена тільки після закінчення цього проекту.

Компанія ВСЕОМ має 60-річний досвід у роботах такого штибу і проводила їх у 150 країнах світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *