ОСТАННІ НОВИНИ

У січні укладуть угоду з переможцем тендеру в рамках проекту Світового банку

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні у великій сесійній залі відбулося обговорення програми поліпшення водопостачання Львова загалом і реалізації проекту, фінансованого Світовим банком та урядом Швеції зокрема. Слухання зібрали усі зацікавлені сторони – представників “Волдоканалу”, керівництво міста, представників Світового банку, однак не особливо зацікавило депутатський корпус. “На громадське слухання прийшли лише двоє депутатів” – зазначив у своєму вступному слові міський голова Львова Любомир Буняк.

Це перший випадок в Україні, коли водні і каналізаційні магістралі ремонтуватимуться і підтримуватимуться за кошт Світового банку. Основним гостем сесійної зали міськради був консультант Світового банку Браян Джоунс, який визначив довготермінові цілі “Львівводоканалу”. Пан Браян запропонував ЛВК запровадити корпоративне управління і планоий підхід з метою інтегрувати інвестиційні і технічні аспекти в управління послугами з водопостачання в цілому. Підготовлений експертами Світового банку План дій передбачає основні принципи, за якими ЛВК зможе налагодити систему водопостачання та підвищити її стандарти для мешканців Львова. Реалізація проекту уже зараз дає результати – на Сихові збільшено подачу води до 12 годин на день.

Крім того, уже в січні наступного року буде укладено угоду на виконання робіт другого етапу реалізації проекту поліпшення водопостачання і каналізації з переможцем тендеру. Цей найбільший за об’ємами робіт і коштів етап робіт і його реалізація дасть відчутний ефект для поліпшення водопостачання Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *