ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція обіцяє влаштувати Кучмі донецький варіант у Львові

Ратуша-ForUm

|

УРП “Собор”, БЮТ і УНА-УНСО мають намір разом вийти з акціями протесту під час візиту до Львова президента України Леоніда Кучми. Вони ставлять перед собою завдання або не допустити його візиту взагалі, або показати нелюбов львів’ян до його особи. Про це лідери опозиційних сил заявили сьогодні під час прес-конференції.

За словами голови ЛОО УРП “Собор” Ростислава Новоженця, приїзд президента очікують протягом місяця, зокрема ходять чутки, що він відкриватиме сихівський шляхопровід, або приїде на свята по дорозі на в Трускавець. Цей приїзд збігається з рішенням Конституційного суду про можливість Кучми балотуватися на третій термін. “Опозиційні сили не можуть змиритися з тим, що Львів буде осквернений приїздом такої особи” – вважає Р. Новоженець, а відтак він запевнив, що акції протесту обов’язково будуть кардинальними. Поки що відпрацьовуються форми їх проведення зважаючи на те, що наразі не відомо, коли саме відбудеться візит. Як зазначив Новоженець,є кілька варіантів – зустріч в аеропорті, на шляхопроводі чи біля адміністрації, кожна з яких передбачає інший сценарій.

Як зазначив голова ЛОО БЮТ Іван Денькович, в організації візиту буде активно задіяно силові структури, але опозиція має сценарій і готова до приїзду у будь-який день.

Незважаючи на агресивність погроз, голова ЛОО УНА-УНСО Остап Козак запевнив, що всі виступи будуть в межах законів України. “На передвиборчий період ми домовилися, що будемо діяти спільно,” – каже він, – “у цій акції протесту ми не обмежимося лише своїм членством, але звернемося до інших організацій міста. Президент не повинен робити собі ілюзій, щодо сприйняття його у Львові”.

Яким саме буде сценарій акцій протесту лідери опозиційних сил наразі не говорять, бо кожен має свої пропозиції і зараз працюють над єдиною формою. Проте І. Данькович запевнив, що прийом Кучмі організують не гірший, ніж Ющенкові в Донецьку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *