ОСТАННІ НОВИНИ

“Львівліс” дозволить вирубати 38 тисяч смерек і сосен

Ратуша-ForUm

|

Зважаючи на те, що Львівська обласна рада заборонила вирубування ялиці білої на десять років, цього року працівники лісогоспадарського об’єднання “Львівліс” разом з працівниками правоохоронних структур ще активніше проводитимуть контроль за вирубуванням дерев у передноворічний період, повідомив Ратушу-ForUm начальник відділу охорони захисту лісу державного лісогосподарського об’єднання “Львівліс” Мирослав Пилипів. За його словами, мінімальний штраф за незаконну вирубку становитиме 110 гривень. За минулий рік з браконєрів вилучили 19 тисяч гривень.

Цього року планують продати 31тисячу смерек і 7 тисяч сосен. Минулого року вони реалізували, разом з ялицями 32 тисячі. “Ціни на новорічні дерева будуть помірні: 10-20 гривень – смерека і 6-10 гривень – сосна” – повідомив він.

Як каже М. Пилипів, вирубку ялиці білої заборонили у зв’язку з тим, що вона росте в обмеженій кількості. І згідно з наказом, який прийняли у “Львівлісі” спільно з охоронцями цього підприємства працюватиме УМВСУ у Львівській області, Державне управління екології і природоресурсів, а також обласне ДАІ. Крім цього об’єднання звернулося до управління залізниці з листом про допомогу – вони просять заборонити перевезення дерев в електричках. М. Пилипів зазначив, що буде два типи рейдів: охоронці об’єднання, зелені патрулі і шкільні товариства працюватимуть в лісах. На другому етапі працюватимуть дільничі МВС, працівники ДАІ і працівники по боротьбі з економічними злочинами – саме вони виловлюватимуть бракон’єрів на авто і залізничних вокзалах.

Як і в попередні роки М. Пилипів передбачає, що найбільше дерев возитимуть з гірських частин області – Турківського, Старосамбірського, Самбірського і Дрогобицького району. Минулого року охоронцями “Львівлісу” було зафіксовано 184 порушення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *