ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджет області пропонують затвердити на рівні 621 млн. гривень

Ратуша-ForUm

|

Обсяг обласного бюджету на наступний рік по доходах і видатках обласне управління фінансів пропонує затвердити на рівні 621,1 млн. гривень. Проце сьогодні під час засідання колегії обласної адміністрації повідомив заступник голови ОДА з питань фінансів Олег Демків. За його даними, загальний іфонд обласного бюджету складатиме 581, 1 млн гривень, а спеціальний – 39,8 млн. гривень. Причому, у доходній частині бюджету враховано понад 75 млн. гривень дотації вирівнювання з державного бюджету, яка більша за минулорічні показники на 28,6 млн. гривень.

Поза міжбюджетними трансфертами, власні доходи передбачаються на рівні 137, 3 млн. гривень. Це на 31 млн менше, аніж у бюджеті на поточний рік у зв’язку із зменшенням бази оподаткування фізичних осіб. Однак більшість доходів таки буде сформована за рахунок прибуткововго податку з громадян, плати за землю, за видачу ліцензій і сертифікатів на ведення певних видів діяльності.

Натомість найбільше видатків заплановано на програми соціального захисту населення та охорону здоров’я – відповідно 315 і 127 млн. гривень. На освіту передбачено 61,8 млн. гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *