ОСТАННІ НОВИНИ

Олександр Сендега зустрівся з головами профспілок Львівщини

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні в об’єднанні профспілок Львівщини відбулася зустріч голови ЛОДА Олександра Сендеги з представниками профспілок області. Учасники круглого столу шукали взаємопорозуміння і обговорювали проблеми своїх галузей.

Як повідомив голова ради об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько, сьогодні профспілки схвильовані питанням безпечних умов праці і низьким соціальним захистом “50% населення отримує зарплату нижчу, ніж прожитковий мінімум” – зазначив він. Також вони обурені пропозицією прийняття нового трудового кодексу і готові навіть до активних виступів проти цього законопроекту. За його словами, на сьогодні в судах знаходитися понад півтори тисячі судових позовів від працівників.

Крім цього учасники круглого столу пропонували вирішити питання рідних для них галузей: реконструювати бази на основі колишніх таборів дл відпочинку дітей, звернути увагу на відновлення радіотехнічних заводів, вирішити проблему нестачі працівників у легкій та важкій промисловості. А голова профспілки працівників культури сказав, що у випадку, якщо найближчим часом не вирішать проблеми у цій галузі, то працівники готові навіть вийти на вулиці з маршами протесту. “24% працівників, а це близько 2, 5 тисяч людей сьогодні працюють на неповній ставці” – додав він.

О. Сендега зазначив, що цього року в розвитку області є зрушення, але це ще не достатній результат. Так, порівняно з минулим роком очікують приріст виробництва на 14% , вдалося газифікувати близько 20 населених пунктів області і 4,5 тисяч квартир та будинків, ввели ще 15 шкіл, а також добудовують онкоцентр – перерахував він. Проте є значні складнощі у агро-промисловому комплексі, з виплатою заборгованостей. Тому О. Сендега запропонував представникам профспілок частіше зустрічатися і разом у співпраці вирішувати всі проблеми, бо кожна нова зустріч – “нове бачення проблеми області”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *