ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили Інформаційний центр прав людини

Ратуша-ForUm

|

Мета нового проекту – акумулювати і поширювати інформацію про права людини. Центр не планує займатися практичною правозахисною діяльністю, лише інформуватиме. Натомість “Просвіта” спільно з Правничим коледжем Львівського університету в рамках цього проекту організовує щоденні безкоштовні юридичні консультації. Про це повідомили під час прес-конференції керівник Інформаційного центру Тарас Андрусяк і керівник обласної “Просвіти” Ярослав Пітко.

За словами Т. Андрусяка, центр – спільний проект Фонду “Право для України” та Львівської “Просвіти”, створений для того, щоб краще інформувати громадськість про права. З завтрашнього дня він працюватиме з 16 до 18 години. Робота здебільшого орієнтована на учнівську і студентську молодь, вчителів і викладачів, також центр буде корисним для юристів-практиків і представників громадських організацій. Пан Андрусяк також повідомив, що є попередня домовленість з іноземними виданнями. “Сьогодні в Україні не видається жодного регулярного правозахисного видання”, – каже він, – “натомість в Польщі і в Росії багато таких видань. Ми ставимо собі завдання забезпечити доступність видань, яких не знайдеш у жодній з наших бібліотек”. З часом Центр планує відкрити власний веб-сайт.

На думку Я. Пітка, завдання “Просвіти” спонукати людей до боротьби за суспільні права, а відтак вони за допомогою студентів правничого коледжу ЛНУ ім. І. Франка надаватимуть первинні юридичні послуги. “Протягом трьох годин студенти надаватимуть консультації в приміщенні “Просвіти” – повідомив керівник проекту Андрій Коваль. З часом планують, що студенти для консультацій навіть виїжджатимуть за межі області.

Інформаційний центр працює за адресою: вулиця Друкарська,6. Звертатися можна також за телефоном 96-45-55.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *