ОСТАННІ НОВИНИ

“Галицький вибір” проведе нову акцію протесту

Ратуша-ForUm

|

В неділю о 14 годині біля пам’ятника Т. Шевченка з ініціативи “Галицького вибору” відбудеться віче під гаслом “Пенсійна реформа в Україні – черговий обман народу”, повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції голова політичного об’єднання “Галицький вибір” Юрій Шухевич. За його словами, це не остання акція – будуть чергові протести і не виключено, що навіть судовий позов до уряду.

За його словами, об’єднання ініціюватиме судові позови від пенсіонерів, колишніх політв’язнів та інвалідів. На його думку, нова пенсійна реформа, яка вступає в силу з 1 січня “не несе нічого доброго, бо відрахування будуть такі, що стан пенсіонерів не те що не покращиться, але погіршиться”. “Уряд морально перебуває на нижчому рівні, ніж кримінальні злочинці”, – вважає Шухевич, – “грабують найбідніші категорії населення: інвалідів, пенсіонерів, які самі не здатні заробляти”. За його словами, сьогодні реабілітованим нараховують пенсію у співвідношенні 1 до 3, але це не міняє ситуації (до речі сам Шухевич, має за цими прорахунками 120 років стажу, але 100 грн. пенсії).

За словами одного з членів об’єднаня Романа Пака, реформа несправедлива, бо не враховують людей інвалідів, шахтарів і людей, які працювали в шахтах: “вони мають стаж, але не мають зарплати”. Він також не погоджується з тими пільгами, які матимуть колишні працівники прокуратури, міліції, компартійні працівники та судді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *