ОСТАННІ НОВИНИ

Відкрився семінар “Релігія і медіа”

Ратуша-ForUm

|

Поширення нових ідей, пробудження активних думок та налагодження комунікації між журналістами, що спеціалізуються на релігійній туматиці – так визначив головну тему семінару “Релігія і медіа” один з його організаторів Андрій Юраш.

Семінар, що передує міжнародній конференції “Виклики релігійного плюралізму для Центральної та Східної Європи” відкрився сьогодні в 10 годині у Дзеркальній залі Львівського національного університету ім. І. Франка привітаннями голови держкомітету у справах релігії Віктора Бондаренка, почесного консула Королівства Нідерландів у Львові Богдана Панкевича, декана факультету журналістики ЛНУ ім. І. Франка Михайла Присяжного та проректора ЛНУ ім. І. Франка Марії Зубрицької.

Віктор Бондаренко зазначив, що в Україні нині в релігійній тематиці спеціалізується понад 260 конфесійних видань. Значну увагу цій тематиці також приділяють загальнополітичні мас-медіа. При цьому голова держкомітету зазначив, що держава зацікавлена в пропаганді релігійної моральних цінностей. Богдан Панкевич у свою чергу наголосив на зростанні відповідальності журналістів, позаяк можливості маніпулювання громадською думкою в сучасних умовах є надзвичайно високою.

Семінар працюватиме два дні. В його програмі круглі столи на теми “Релігійна журналістика і релігійна тематика у світських медіа”, “Релігійна свобода і проблеми національної ідентичності”, “Категорії гріховності і праведності у контексті медіа”, “Релігія та посткомуністичний простір”, “Мас-медіа та нові релігії”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *