ОСТАННІ НОВИНИ

Релігієзнавці всього світу зберуться у Львові

Ратуша-ForUm

|

Суспільно-Гуманітарний Консорціум “Генеза” спільно із Львівським Національним Університет ім. Івана Франка, Українським Католицьким Університетом та Міжнародною Асоціацією з Вивчення Релігії у Центральній та Східній Європі (ISORECEA) з 11 до 14 грудня у Львові проводить 5-у міжнародну конференцію “Виклики релігійного плюралізму для Центральної та Східної Європи”.

Наукове зібрання об’єднає близько 100 учасників із 30 країн світу. Серед знаних учених-релігієзнавців прибувають Айлін Баркер (Велика Британія), Джеймс Річардсон (США), Енцо Паче (Італія), Міклош Томка (Угорщина), Галіна Гжимала-Мощинська (Польща), Світлана Червонная (Росія) та інші.

В роботі конференції братиме участь і голова Державного комітету у справах релігій при Кабінеті Міністрів доктор філософських наук Віктор Бондаренко.

Голова Оргкомітету від Міжнародної Асоціації з Вивчення релігії у Центральній та Східній Європі, доцент ЛНУ імені Івана Франка Андрій Юраш повідомив: “Це перше наукове зібрання релігієзнавців в Україні такого масштабу. Конференція триватиме чотири дні. Урочисте відкриття відбудеться у Палаці Потоцьких 11 грудня о 17.00. Наступного дня і в неділю науковці працюватимуть у стінах Львівського національного університету, а в суботу – Українського католицького університету. Серед тем, які будуть представлені, на конференції: проблеми релігійного багатоманіття в Центральній та Східній Європі, нові релігійні рухи, розвиток католицизму та православія, іслам у релігійній конфігурації Європи, медіа і релігія.

У переддень конференції, 10 грудня, в дзеркальній залі університету пройде спеціальний семінар для журналістів українських медіа, що спеціалізуються на релігійній тематиці.

Конференція відбувається за підтримки Інституту відкритого суспільства (програма “Схід-Схід: Партнерство без кордонів”) та Міжнародного Фонду “Відродження”. Приміщення для церемонії відкриття надає Львівська галерея мистецтв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *