ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові табору утримання біженців найближчим часом не збудують

Ратуша-ForUm

|

Найближчим часом у Львові не планується будівництво табору тимчасового утримання для осіб, які претендують на політичний притулок або є біженцями, повідомив сьогодні під час прес-конференції з нагоди відкриття фестивалю “Дні кіно про права людини” представник управління Верховного комісара у справах біженців ООН Гі Веллет.

За його словами, такий табір уже збудовано за кошти Європейської спільноти в Одеській області, а крім того, планують збудувати в Київській області та на Закарпатті, де особливо відчутний потік нелегальних мігрантів, серед яких дуже багато й біженців та осіб, які потребують політичного притулку, оскільки з багатьох країн інокомислячі можуть вибратися тільки нелегальним шляхом. Саме у вказаних регіонах перебуває левова частка біженців, зареєстрованих в Україні і тому центри тимчасового утримання та табори для таких осіб зводяться саме там, підкреслив Гі Веллет.

За словами Гі Веллета, на реалізацію цієї програми ЄС виділило 1,4 млн євро, а ще певну суму надав український уряд. Загалом же в Україні налічується три тисячі зареєстрованих біженців та осіб, які потребують притулку з різних причин. За словами Гі Веллета, слід розрізняти таких осіб і звичайних нелегальних ігрантів, які намагаються змінити країну проживання суто з економічних причин. “Біженці втікають з країни тому, що на батьківщині на них чекають переслідування, ув’язнення або й смерть і в цьому їх головна різниця від нелегальних мігрантів” – підкреслив він.

Після прес-конференції Гі Веллет відкрив фествиаль документальних та художніх стрічок, присвячених правам людини, який триватиме три дні. Показ першого фільму “Свобода” – погляд західних документалістів на війну у Чечні – триває у ці хвилини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *