ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова привезли нову виставку воскових фігур з Санкт-Петербургу

Ратуша-ForUm

|

Серед експонатів 6 персонажів з фільму “Гаррі Поттер”, 6 – з “Володаря кілець”, а також зірки світового кіно. Виставка проходить в Палаці мистецтв на вулиці Коперника цього разу експонують 27 фігур – про це Ратушу-ForUm повідомила адміністратор виставки воскових фігур Людмила Єфремова.

На виставці також представлені Том Круз, Річард Гір, Жан-Поль Бельмондо, Фреді Меркурі, Елвіс Преслі, Брюс Віліс, Наомі Кембл, а ще – спляча красуня, карлик з фільму “Анжеліка”, охоронець і баба-яга.

За словами адміністратора, над однією фігурою працює близько 15 осіб. З воску виливають лише відкриті частини тіла, здебільшого це голова і руки. Натомість очі і зуби справжні, для кожного експонату в клініці спеціально замовляють протези, а сам віск, з якого виготовлені фігури складається з 30 компонентів. “Взагалі воскові фігури витримують температуру від +30 до –30, але дуже бояться перепаду температур” – каже Л. Єфремова. За її словами, одна фігура коштує близько тисячі доларів. Це набагато дешевше, ніж воскові фігури мадам Тюссо в Лондоні, зауважила Л. Єфремова, але натомість петербурзька виставка нещадно експлуатується. “Попередньо ці фігури виставлялися в Євпаторії, Харкові, Білій Церкві, а після Львова вони поїдуть в Дніпропетровськ”, – важає вона, – “через ці перевезення, а також через те, що люди постійнохочуть доторкнутися до фігур, кожні рік-два експонати треба здавати на реставрацію”.

На думку Л. Єфремової, фігури санкт-петербурзьких спеціалістів з творчого погляду особливо не відрізняються від фігур, які представлені в Лондоні на Бейкер-стріт, але там вони стаціонарні і не нищаться перевезеннями. Крім того, спеціалісти з музею Тюссо можуть собі дозволити витратити на одну фігуру 50 тисяч доларів, чого не можуть зробити в Петербурзі.

Виставка воскових фігур триватиме місяць, до 5 січня, але, як повідомила адміністратор, не виключено, що її продовжать, якщо буде багато охочих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *