ОСТАННІ НОВИНИ

“Галицький лицар” зменшив кількість номінацій

Ратуша-ForUm

|

Четвертий конкурс “Галицький лицар”, який пройде в листопаді наступного року передбачає відзначення переможців у 20 номінаціях у категоріях “Галицький лицар” і “Галичина”. Цього року категорія “Галицький лицар” зменшилася на 5 номінацій. Про це повідомили співорганізатори конкурсу Андрій Садовий і Анатолій Романюк сьогодні під час прес-конференції.

За словами А. Романюка, враховуючи позитивний і негативний досвід попередніх років, цього разу змінені назви деяких номінацій, а інші- просто скасовані. Так, організатори відмовилися від номінації “Галичанин поза Галичиною”, бо дуже важко було в останній момент знайти переможців.

Конкурс проводитимуть в кілька етапів. Перший етап триватиме з 8 по 28 грудня – в цей період власне висуватимуть претендентів. До речі, про кандидатів можна буде дізнатися на спеціально створеному сайті. З 1 січня розпочнеться голосування. Цього року голосуватимуть в три етапи: експертне голосування, голосування в Інтернеті (новинка) і рішення академічної ради. Як зазначив А. Садовий, основна мета відбору – академічна рада, яка складається з переможців конкурсу минулих років. Натомість представників експертної ради А. Садовий називати відмовився, бо це, на його думку, може спричинити зайвий тиск. Він лише зазначив, що туди входитимуть представники ЗМІ.

Цього року в категорії “Галицький лицар” знову буде номінація “Журналіст року”, а от з номінацій “Людина року” і “Честь та гідність Галичини” вирішили зробити одну під назвою “Постать року”. Як і в попередні роки учасниками категорії “Галицький лицар” можуть стати представники західного регіону України і Східної Польщі. Так, будуть визначати кращого громадського діяча, журналіста, літератора, мецената, митця, музиканта, науковця, спортсмена, художника і постать року. А в категорії “Галичина” в 10 номінаціях змагатимуться представники сфери економіки і бізнесу.

“За результатом 2003 року ця акція буде унікальна і супер красива, це буде унікальна режисура і суперове дійство в Оперному театрі”, – каже А. Садовий, – “З творчого погляду Львів за останні роки такого дійства не бачив”. На його думку, ця акція – промоція для Львова. Він також зазначив, що цього року буде дещо видозмінено статуетки-призи і не виключено, що до деяких номінацій додаватимуть грошову винагороди. За словами Садового, подібних акцій немає, бо це єдина громадська акція, а всі інші робляться на комерційній основі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *