ОСТАННІ НОВИНИ

На 2004 рік погашення боргів освітянам в держбюджеті не передбачено

Ратуша-ForUm

|

У 2004 році виплату боргів освітянам державний бюджет не передбачає, повідомив заступник голови ЛОДА Володимир Герич.

Минулого тижня з питанням виплати заборгованості освітянам за 1997- 2000 роки (за ст 57 закону “Про освіту”) Володимир Герич вирушив до Києва, де він зустрічався з Міністром освіти, Головою Конституційного суду та Кабінетом міністрів України. Проте, за його словами, твердої відповіді від міністерства освіти про вирішення проблеми заборгованості він не отримав. Хоча Міністр освіти України Василь Кремінь заявив, що на відміну від уряду, борги освітянам за ст. 57 ЗУ”Про освіту” він визнає.

“На мою думку, треба застосувати механізм регресних позовів, відповідно до яких уряд відшкодовуватиме місцевим бюджетам ті гроші, які вони витратили на виплату заборгованості”- підкреслив Володимир Герич. За його словами, з бюджету Львова за судовими позовами освітян стягнуто вже 2 мільйона гривень. Загалом в Україні із 19 тисяч заяв на суму більше 41 мільйона гривень задоволено 10 тисяч, за якими з держбюджету стягнуто 19 мільйонів гривень.

Володимр Герич завив, що сьогодні все залежить від рішення Конституційного суду. Якщо він стане на сторону вчителів, то уряд буде змушений визнати і виплатити борги, а також відрегулювати це питання в законодавчому порядку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *