Виробничий травматизм знизився, натомість зросла кількість смертних випадків

Ратуша-ForUm

|

Протягом 9 місяців 2003 року на виробництві області травмовано 589 осіб, з них 33 – зі смертельними наслідками. Порівняно з 2002 роком загальний травматизм на виробництві знизився на 104 випадки (на 15%), натомість смертельних випадків в порівнянні з минулим роком зафіксовано на 10 більше (на 31%). За оперативними даними станом на 1 грудня цього року смертельні травми на виробництві отримали 42 особи. Ці дані було наведено під час засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення під головуванням заступника голови ОДА Богдана Матолича, – повідомляє прес-служба ОДА. На засіданні розглядались питання про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах Львівщини, а також про травмування населення області у невиробничій сфері за 9 місяців 2003 року.

Як зазначалося під час наради, в області намітилася тенденція до зменшення професійної захворюваності. Так, за 9 місяців поточного року кількість вперше виявлених професійних захворювань становить 330 випадків, що на 282 випадки менше в порівнянні з відповідним періодом 2002 року. Найбільша кількість професійних захворювань зареєстрована на підприємствах міст Червонограда та Львова.

У Львівській області протягом 9 місяців 2003 року отримали виробничі травми більше 84 тис. чоловік, в тому числі 13 тис. дітей віком до 14 років, загинуло 1611 чоловік, з них 50 дітей. Виступаючі відзначили недопустимо високий рівень травматизму на виробництві та в побуті і подали свої пропозиції щодо його зниження.

Членами ради з питань безпечної життєдіяльності населення були запропоновані заходи, які необхідно вжити керівникам підприємств області по зниженню рівня виробничого травматизму. Так, перед головним управлінням агропромислового комплексу поставлено завдання по укомплектуванню служб охорони праці в районних управліннях та надання практичної допомоги фермерським господарствам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *