ОСТАННІ НОВИНИ

10 років реанімації новонароджених

Ратуша-ForUm

|

Відділ реанімації новонароджених, який діє при центрі Охорони матері і дитини (Охматдиті), святкує 10-річчя свого створення. З нагоди цього свята медики сьогодні приймали подарунки: апарат штучної вентиляції, монітор для спостереження за хворими і новий комп’ютер.

Як зазначила під час урочистостей завідувач відділенням Мирослава Децик, за ці роки вдалося зменшити кількість летальних випадків до 12% (з 70% у 1993 році). “Все зроблено, щоб зменшити кількість смертей серед новонароджених, тепер помирають тільки діти з вадами розвитку, несумісними з життям”, – повідомила М. Децик. За її словами, у відділенні вже допомогли більше ніж тисячі дітям, і щороку обслуговують в середньому 130 дітей. За 10 років вдалося зменшити смертність серед новонароджених в 7 разів. “Ми довели, що наша лікарня – це колектив, який вміє і хоче працювати” – вважає вона.

Заступник голови ОДА Богдан Матолич від імені адміністрації подарував відділенню аппарат штучної вентиляції. За його словами, робота цього відділу – перший крок до покрашення демографічної ситуації в області. “Охматдит – це серце медицини області” – вважає заступник голови облради Ігор Держко. Саме тому, за його словами, облрада постійно дбає про фінансування медичних закладів. І. Держко також пообіцяв, що при закладенні бюджету на наступний рік буде збільшено фінансування охорони здоров’я. Начальник Головного управління охорони здоров’я Віктор Кімакович подарував відділові монітор для спостереження за хворими, а також вручив нагороди і зачитав грамоти від МОЗ почесним працівникам. А новий комп’ютер для відділення реанімації новонароджених подарував директор Західного регіонального відділення Приватбанку Олег Сергеєв.

В колективі відділу працює 47 людей і всі вони, на думку М. Децик, хороші фахівці, завдяки їм реанімація новонароджених зараз працює з такими хорошими результатами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *