ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 10 відсотків працездатних львів’ян нелегально працюють за кордоном

Ратуша-ForUm

|

На 7 відсотків, або на 57,5 тисяч осіб зменшилося населення Львова за останні 14 років. Народжуваність у місті за цей час зменшилася з 12,4 до 8,7 на 1000 мешканців в рік, рівень смертність відповідно зріс з 8,5 до 11,3 на 1000 мешканців. Ці сумні цифри навела начальник Управління праці та соціального захисту міської Ради Ганна Ямброс, оцінюючи трудовий потенціал міста.

Іншою проблемою, що суттєво впливає на цей показник, є нелегальна трудова міграція. Опитування мешканців міста показали, що на нелегальних заробітках перебувають 9,3 відсотка економічно активного населення Львова (загальноукраїнський показник, за оцінкою МЗС, становить 7%). Орієнтовно 43 тисячі львів’ян нині працюють на закордонну економіку.

Однак на ринку праці міста є й позитивні тенденції. Стабілізація економічної ситуації на міських підприємствах призвела до зменшення безробіття, рівень якого у цьому році за прогнозами складе 10,1% від чисельності працездатного населення (у 2001-му р. – 12,2%). Розвивається малий бізнес: до кінця року кількість малих підприємств зросте на 380 одиниць, а у 2004 році очікується приріст на 410 МП, або на 4,7%. Зростає попит на робочу силу. Зокрема, потреба у робітниках, порівняно з минулим роком, зросла в 1,7 разів, у службовцях – у 1,4 рази.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *