ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна лікарня отримала ще 11 інкубаторів для недоношених дітей

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні відбулася передача гуманітарної допомоги відділу патології недоношених новонароджених дітей Львівської обласної клінічної лікарні. В допомогу входить 11 вживаних інкубаторів та обладнання до них на суму понад 10 тисяч доларів.

“Приємно проводити такі акції” – розпочав прес-конференцію головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні О. Середа. Допомогу передав детройтський шпиталь імені Генрі Форда за сприяння компанії U-Care США. Отримувачем допомоги став фонд “Приятелі дітей” в Україні. Саме фонд передав вантаж нашій лікарні.

Ще в 1993 році було започатковано партнерство між американським шпиталем Генрі Форда та ЛОКЛ. Термін партнерства вже закінчився, проте це не завадило американцям зробити ще один благородний крок. “Програма закінчилася, проте друзі залишилися” – говорить з цього приводу завідувач відділом Ольга Децик.

За словами керівника фонду “Приятелі дітей” Марини Криси, вантаж відправлений з США ще в червні, прибув на Україну в серпні, а розмитнення тривало аж до жовтня.

Досі у відділі виходжували недоношених дітей, які важили 625-650 грамів. А зараз, коли з’явилося додаткове обладнання, планується виходжувати дітей від 500 грам, згідно міжнародних стандартів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *