ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові переймалися проблемами транскордонного співробітництва

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні в нашому місті відбулося виїзне засідання Комісії ВРУ з питань європейської інтеграції. Учасники обговорювали питання транскордонного співробіництва, особливу увагу приділивши Львівщині.

За словами голови комісії Бориса Тарасюка, оскільки Львівська область є прикордонною, мають розвиватися зовнішні зв’язки, а відтак є потреба в офіційному співробітництві. “На одного мешканця Львівщини припадає близько 280 доларів іноземних інвестицій і ці показники найвищі в регіоні, а 16% ВВП Львівщини виробляються на спільних українсько-польських підприємствах”, – наголосив він. Перед засіданням комісія відвідала міжнародний прикордонний пункт пропуску Смільниця – Кросцєнко,що, на думку Тарасюка, теж дасть можливість по-іншому подивитися на ситуацію і обдумати внесення змін до закону “Про транскордонне співробітництво”.

За словами заступника голови ОДА Степана Лукашика, важливо, щоб в цьому законі були точніше відображені основні механізми і визначені суб’єкти і об’єкти цих відносин. Він також зазначив, що незважаючи на те, що Львівщина має 4 автомобільних і 2 залізничних пункти перепуску, варто між ними розмістити ще хоч по одному.

Сергій Шевчук, голова підкомісії, під час своєї доповіді зазначив: “Законопроект “Про транскордонне співробітництво” створюють не для Києва, а для прикордонних регіонів” тому, саме на регіони мали б давати свої пропозиції щодо змін до цього законопроекту”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *