ОСТАННІ НОВИНИ

Міський голова не може бути розмінною монетою – Петро Олійник

Ратуша-ForUm

|

Учорашня зустріч міського голови Любомира Буняка з народними депутатами від “Нашої України”, за словами керівника представництва “НУ” у Львівській області Петра Олійника „відкрила можливість для дискусії та переосмислення діяльності обох сторін“.

“Така зустріч мала відбутися ще у квітні минулого року – вважає Петро Олійник. – Я твердо переконаний, що львівський політикум мав провести системні консультації і напрацювати правила гри. Не в ім’я Любомира Буняка, не в ім’я депутатів, а в ім’я львівської громади.

Ми розуміємо, що з обох сторін було допущено дуже багато помилок. Сьогодні ми не можемо закрити очі на деякі дії виконавчої структури. З другого боку, міський голова не може бути розмінною монетою у корпоративних інтересах депутатського корпусу. Ми пішли на цей діалог. Для декого з членів Політради це важкий вибір, тому що вони визначили свою позицію. Моя позиція як керівника представництва “Нашої України” – постаратися абсолютно об”єктивно вивчити ситуацію, тому що якщо ти не знаєш діагнозу, ти не знаєш як лікувати. Я був далекий від думки, що після сьогоднішньої нашої зустрічі-консультації ми визначимо все і приймемо ефективні рішення. Це лише перша зустріч.

Які ж її результати? Я відповідаю: ця зустріч була необхідною. Вона відкрила можливість для дискусії, для переосмислення, для самооцінки і кожна сторона повинна критично підійти до своєї діяльності, у першу чергу в собі шукати помилки, в собі шукати можливість для компромісу. Ще раз підкреслюю, не в ім’я нашої чи якоїсь іншої політичної сили. Пріоритет – Львів і львів’яни. Ми домовилися, що наступна зустріч відбудеться через тиждень. Ми повинні вийти на якусь формулу, напрацювати якийсь формальний документ. Можливо це буде меморандум чи угода. І ми повинні знайти якесь об’єктивне рішення цієї проблеми. Інакше ми можемо підмінити конфлікт між діючим режимом і українським народом конфліктом між політичними елітами, а такий конфлікт напередодні президентських виборів нікому не потрібний. Я думаю, що ця зустріч була потрібна всім, і кожен з нас повинен зробити відповідні висновки”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *