ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина розробляє стратегію розвитку малих міст

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні у Жовкві відбувається нарада-семінар голови Львівської облдержадміністрації Олександра Сендеги з міськими головами малих міст Львівщини, метою якої – обговорити збереження історико-культурної спадщини малих міст.

“Ми сьогодні працюємо над розробкою стратегії розвитку області на 10 років, основна мета якої створити комфортні умови для мешканців міст Львівщини“ — наголосив Олександр Сендега. На його думку, кожне місто повинно розробити свою власну стратегію розвитку. Оскільки малі міста, яких сьогодні на Львівщині налічується 39, мають особливе значення для подальшого розвитку поселенської мережі Львівщини. В них нині, незважаючи на загальну тенденцію до зменшення кількості населення, спостерігається позитивний природний приріст населення на 0,9 відсотків. Загалом в малих містах Львівщини зосереджено 31 відсоток міського населення.

За словами Олександра Сендеги, одним із пріорітетних напрямків розвитку малих міст, переважна частина яких історично важливі населені пункти, є туризм. До міст з високою туристичною функцією на Львівщині сьогодні можна віднести Трускавець, Жовкву, Моршин, Борислав, Золочів, Сколе, Белз, , Турку та Яворів. “Щоб до нас приїхав турист, треба створити необхідні для цього умови” – зазначив голова ОДА. Відтак актуальним на сьгоднішній день є питання державного фінансування об’єктів культурної спадщини. За словами заступника голови ЛОДА з фінансових питань Олега Демківа, на наступний рік в державному бюджеті заплановано збільшити фінансування культури на 30 відсотків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *