ОСТАННІ НОВИНИ

Пенсіонерів СБУ залишають без житла?

Ратуша-ForUm

|

22 пенсіонери СБУ, які були впевнені, що після виходу на пенсію, їм нададуть житло, сьогодні продовжують жити в смт. Липівці, як вони кажуть “за колючим дротом”.

Два роки тому попередній пенсійний випуск Липівського СБУ отримав будинок в Трускавці без жодних проблем. Ще один 62-квартирний будинок в Трускавці вже збудований. Його будівництво розпочалося з метою переселити сюди пенсіонерів СБУ з їхніми сім’ями. “Проте зараз,- говорить пенсіонер СБУ Микола Лупан – ми отримали підтвердження від начальства, що будинок призначений виключно для діючих військовослужбовців СБУ.”

Житловий кодекс України передбачає, що після виходу військовослужбовця на пенсію, його зобов’язані відселити із спецоб’єкту – “військового містечка”. Проте, в Україні немає документа, який характеризує статус “військового містечка”. Крім того, говорять пенсіонери, зараз смт. Липівці передано у власність Миколаєва, а це автоматично знімає з нього статус “військового містечка.”

Пенсіонери неодноразово зверталися до львівських та київських інстанцій, проте вичерпної відповіді на своє запитання не отримали. Зараз вони звернулися в ЛОО партії “Батьківщина”, де їм пообіцяли, що Юлія Тимошенко дасть депутатський запит в Головне управління СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *