ОСТАННІ НОВИНИ

“Просвіта” відгородиться стіною від австрійського консульства - Ярослав Пітко

Ратуша-ForUm

|

Минулого тижня міський голова Львова Любомир Буняк наклав вето на рішення Львівської міської ради про передачу майна кінотеатру ім. Т.Шевченка Львівській обласній організації “Просвіта”. На завтрашньому пленарному засіданні має розглядатись подолання цього вето, повідомив сьогодні під час прес-конференції голова ЛОО “Просвіта” Ярослав Пітко.

За його словами, ще в 2001 році половину площі кінотеатру, якою володіла Львівська обласна рада, передали в користування “Просвіті”. Йдеться про фойє кінотеатру та третину залу. Інша частина, до якої належать дві третини залу з комунікаціями, перебуває у володінні міста. Як розповів Ярослав Пітко, “Просвіта” намагається отримати це приміщення вже третій рік. За його словами, вони зверталися з цим питанням до міського голови Львова і він видав резолюцію-прохання підготувати проект рішення про передачу приміщення у користування “Просвіті”, воно було прийнято, проте минулого тижня Любомир Буняк наклав на нього заборону.

“Я вважаю, що таке рішення зумовлене різними чинниками, бо дуже вже зійшлися в часі дві проблеми” – зазначив Ярослав Пітко, наголошуючи, що в цьому ж кінотеатрі планується розмістити Австрійське консульство. Крім цього, можливою причиною позиції міської влади, вважає Пітко, може бути інформація про передачу просвітянами частини приміщення (30 квадратних метрів) під громадську приймальню народного депутата України, голови Обласної організації блоку “Наша Україна” Петра Олійника.

“Якщо завтра депутати проголосують не на нашу користь, то назад ми все одно не відступимо. Перегородимо зал стіною, на якій почепимо табличку, що по той бік знаходиться Австрійське консульство”- підкреслив Ярослав Пітко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *