ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиційна трійка провела першу спільну прес-конференцію у Львові

Ратуша-ForUm

|

Першу спільну прес-конференцію провели сьогодні представники трьох опозиційних сил Львова – “Нашої України”, БЮТ та Соціалістичної партії. Як зазначив керівник представництва блоку “Наша Україна” у Львівській області Петро Олійник, ця прес-конференція викликана тим, що опозиція має єдину позицію щодо прийняття бюджету на наступний рік. “Цей бюджет у другому читанні в теперішньому вигляді приймати не можна” – підкреслив народний депутат.

З цим погодилися йоого колеги по опозиції. Перший секретар обкому СПУ Євген Таліпов зазначив, що теперішня виконавча влада уже вивела з бюджетного обігу майже 5 млрд. гривень з тим, щоби ці кошти використати на проведення президентських виборів наступного року. Відтак усій опозиційні сили збираються пікетувати Верхону Раду під час голосування по другмоу читанні проекту бюджету.

Натомість член бюджетного комітету парламенту Олег Тягнибок заявив, що в запропонованому урядовм варінті, цей бюджет “стає общаком більшості на президентські вибори і ми за нього голосувати не будемо”. Водночас, О.Тягнибок повідомив, що 27 числа бюджет приймуть як у другому читанні, так і в цілому. За словами нардепа, від такого бюджету Львівська область втратить до 50 млн гривень, бо усі заплановані капітальні вкладення переведені в ті області, де домінують депутати від теперішньої більшості. За його словами, на відновлення історичного центру в Артемівську Донецької області заплновано коштів у кілька разів більше, анж на відновлення центру Львова, хоча історичне значення центрів цих міст порівнювати важко. Народний депутатпідкреслив, що не будуть профінансовані проекти по водозабору в Сокальскому районі, очисних споруд у Самборі, кардіоцентру і онкоцентру у Львові та ряд іншх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *