ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові скуштували рятівний ерзац-хліб 33-го року

Ратуша-ForUm

|

Під час акції “Хліб 33 року”, яку сьогодні проводить Львівська філія об’єднання гуманістів України і центр “ Молода дипломатія”, журналісти і організатори разом скуштували хліба, спеченого з лободи, щавлю і просяних висівок, який власне готували під час голоду.

Акція “Хліб 33 року” приурочена 70-річчю вшанування жертв голодомору. Маленькі шматочки хліба (за тодішнім зразком) спеціально для неї випікала Палагея Карацюба, мешканка села Базалієвка Чугуєвського району Харківської області, яка сама пережила голод.

Як повідомив президент Центру “Молода дипломатія” Андрій Максимович, зробити акцію ширшою було важко, бо жінка і без того сама спекла близько трьох кілограм хліба, який розійшовся по всій Україні.

“Це перший проект Львівської філії об’єднання гуманістів України, і він пов’язаний саме з річницею голодомору” – наголосив Максимович. Ми не маємо права забувати, бо йдеться про таких же людей, як ми. Ми могли б бути на їхньому місці. Попри певну показовість, це чергова спроба привернути увагу громадськості до голодомору 33-го року”.

Як повідомив голова Львівської філії об’єднання гуманістів Микола Пех, акцію повторять у Києві, Харкові, Миколаєві, Івано-Франківську. На думку організаторів, спільне коштування ерзац-хліба дасть можливість людям хоча б на тисячну частку відчути, як тоді люди рятувалися з голоду. Андрій Максимович шкодує, що з боку влади немає жодної допомоги у проведенні подібних заходів. Наступного року він планує провести ширшу акцію із залученням уряду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *