ОСТАННІ НОВИНИ

Через старі борги вчителі можуть залишится без заробітної платні

Ратуша-ForUm

|

Задоволення судових позовів освітян Львова і області може призвести до того, що уже найближчим часом значному числу вчителів не буде чим платити поточну заробітну платню, повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник головного управління освіти Львівської обласної держадміністрації Михайло Брегін. Водночас, заклади освіти можуть залишится без тепла і навіть харчування, бо припиниться фінансування і цих статей, оскільки рахунки відділів освіти блокуються і всі бюджетні кошти, що на них надходять, виконавча служба перераховує на виплату по судових рішеннях.

Станом на сьогодні освітяни області подали 18,2 тисячі позовів на загальну суму 37,3 млн гривень. На сьогодні суди задовольнили 9,6 тисяч позовів на 18,1 млн. гривень, причому виплачено 5,3. За даними заступника міського голови Львова з гуманітарних і соціальних питань Ірини Романів, особливо складана ситуація із позовами склалася у місті Львові, де подано половину усіх заяв – 9,2 тисячі і виплачено 2,6 млн. грн. Ці кошти забирають з бюджетних коштів освіти на цей рік, тому незабаром у Львові можуть з’явитися борги з виплати заробітної платні, адже у кількох районах обласного центру фонд заробітної плати до кінця року вже випплачено.

Проблема, за словами чиновників, має бути розв’язана на державному рівні в бюджеті держави, а не за рахунок місцевих бюджетів, бо якщо така ситуація триватиме й у наступному році, то заборгованість тільки збільшуватиметься.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *