ОСТАННІ НОВИНИ

Польське консульство прийматиме лише до п’ятої години

Ратуша-ForUm

|

З наступного тижня у польському консульстві прийматимуть відвідувачів не до 18 год, а до 17 – це пов’язано з тим, що немає відвідувачів – повідомив сьогодні під час прес-конференції керівник Генерального консульства республіки Польща у Львові Януш Яблонський.

“На сьогоднішній день нашим консульством вже видано 29 тисяч віз, і щодня видаємо близько 700” – підкресливі він, – “раніше були штучні черги, де у списках були “мертві душі”, а тепер біля 16 години під консульством майже немає людей”. На думку Я. Яблонського черги будуть до Нового року, бо досі в списку, який в консульстві ведуть від початку введення візового режиму, записано близько дев’яти тисяч осіб.

Я. Яблонський розповів також, що для бізнесменів в консульстві будуть спеціальні записи. Вони можуть записатися на зустріч по телефену, а також через Інтернет (ця послуга діє вже тиждень). “Підприємці повинні показати оригінальні документи на фірму і трудові книжки працівників” – зауважив він. Термін видачі такої візи, за його словами, залежить від ситуації “це може бути за два дні, тиждень, або і в той ж день” – каже консул. Проте одночасно від підприємця приймають не більше п’яти паспортів.

У відповідь на це виконавчий директор ТзОВ “Системи швидкого харчування” Ігор Шевельов зауважив, що незважаючи на те, що підприємців обслуговують позачергово йому досі вдалося отримати лише 7 віз на своїх 40 працівників. “Наша фірма має дочірнє підприємство в Жешуві і для підтримки бізнесу у нас постійно виникає необхідність у відрядженнях. Тепер перед нами гостро постала проблема: як керувати бізнесом створеним в Польщі, адже ми витрачаємо по 2-3 тижні на отримання віз” – сказав І. Шевельов. На його думку, недоцільно для тих працівників, які залишилися без віз складати три окремих папки і тричі ходити на прийом у консульство. Проте Я. Яблонський відповів, що правила жорсткі для всіх і вони не можуть одночасно приймати більше п’яти паспортів, бо мають перевіряти трудові книжки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *