ОСТАННІ НОВИНИ

Василь Лозинський знову пропонує “Іскрі” укласти інвестиційну угоду

Ратуша-ForUm

|

Як повідомила прес-служба міської ради заступник міського голови з питань містобудування та землеустрою Василя Лозинського скерував відкритого листа до голови профкому ВАТ “Іскра” М.Дацюка з приводу земельної ділянки на Сихові. Подаємо повний текст листа:

Виконавчими службами Львівської міської ради розглянуто Ваш лист № 12/1500 від 06.11.2003 р.

Повідомляємо, що взаємовідносини органів місцевих рад та юридичних осіб, що знаходяться на території дії органів місцевих рад формуються на підставі Закону України “Про місцеве самоврядування“, а в питаннях землекористування на підставі Земельного Кодексу України.

На сьогоднішній день існує прийнятна схема будівництва житлових будинків в мікрорайоні Сихів, що не суперечить вимогам чинного законодавства. Пропозиції від міської влади щодо її реалізації надходили ВАТ “Іскра“ неодноразово (в т.ч. і у відкритому листі, опублікованому у засобах масової інформації). Проте керівництво та профспілковий комітет, свідомо уникаючи реальних кроків щодо спорудження будинків для працівників підприємства, намагається перевести вирішення цього питання у неправове поле, тим самим налаштовуючи колектив супроти міської влади. А це не сприйнятливо!

Згідно з рішенням виконавчого комітету № 458 від 22.11.2002 р. в мікрорайоні Сихів споруджується близько 20 будинків і для всіх будівельних організацій ця схема Замовник УКБ – генпідрядник -інвестор (підприємство) є прийнятною, лише чомусь ВАТ “Іскра“ не може з цим погодитись. Мабуть, питання полягає не стільки у бажанні будувати, а у бажанні закріпити земельну ділянку за підприємством без дотримань вимог законодавства (згоди УКБ на вилучення земельної ділянки, виготовлення технічної документації, розгляду питання сесією Львівської міської ради та прийняття відповідної ухвали).

Тому ми і говоримо про те, що дії підприємства, на жаль, знову ж таки є декларативними, а не конструктивними (як, до речі, і Ваше чергове звернення).

Щодо питання здешевлення житла та виконання підприємством обов`язків перед своїми працівниками, то про це було чітко вказано у листі виконавчого комітету № 22/2822 від 27.10.2003 p., а саме: вся житлова площа у збудованих підприємством житлових будинках є власністю самих працівників, а питання витрат на будівництво – це знову ж таки питання ринку будівельних матеріалів та послуг будівельних організацій. Міська влада до цього жодного відношення не має. Спекулювати на проблемах власних працівників профспілковому лідеру не зовсім етично, тому, незважаючи на Ваш песимізм, висловлені у реченні “без надії на конструктивну співпрацю“, пропонуємо реально розпочати проектування та будівництво житлових будинків для працівників підприємства, уклавши інвестиційну угоду з управлінням капітального будівництва Львівської міської ради.

З надією на Ваш реалізм та конструктивну співпрацю.

Заступник міського голови

з питань містобудування та землеустрою

В.Лозинський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *