ОСТАННІ НОВИНИ

Навколо одного кандидата мають об’єднатися три політичні сили – Борис Тарасюк

Львівський портал

|

Об’єднання навколо єдиного кандидата в президенти трьох політичних сил – СПУ, БЮТ “Батьківщини” і “Нашої України” було б логічним, заявив сьогодні під час прес-конференції голова НРУ.

Борис Тарасюк заперечив закиди про те, що “Наша Україна” виступає проти об’єднання. “Ющенко веде переговори з лідерами опозиційних сил”, – сказав він, – “Інша справа, що ми не можемо погодитися з тими умовами, які нам ставлять”. Тарасюк вважає, що наразі важко сказати, коли закінчаться переговори, за його словами, “не важливі часові рамки, а кінцевий результат”.

За його словами, опозиція може виступати єдино у питаннях, які стосуються права і свобод, демократії, а також у вимогах проводити вибори на пропорційній основі. Натомість, коли йде мова про політичну свободу, комуністи показують свою сутність. В доказ цього Б. Тарасюк згадав вівторкові події, коли “відбувалися торги за посаду віце-спікера” і обрали представника КПУ Мартинюка замість Г.Васільєва. “Фракція “Наша Україна” не брала участі у цих політичних оборудках,” – зазначив він, – “свою позицію ми висловили у своїй вчорашній заяві – ці події розглядаються, як наступ влади на політичні і соціальні права українських громадян”. Тарасюк також зауважив, що рішення про створення спеціальної комісії яка розглядатиме події в Донецьку, не повністю відповідає вимогам “НУ”, але це певний компроміс, який переведе питання масових порушень в площину обговорення у ВРУ та в органах місцевого самоврядування.

Водночас, на думку Тарасюка, протягнути політичну реформу у ВРУ все одно не вдасться. “Ми є свідками політичних конфігурацій у ВРУ, коли влада має більшість голосів. Нинішня влада здатна провести перший етап політичної реформи,- вважає він, – що стосується другого етапу, на якому потрібна конституційна більшість, в мене є сумніви, що вдасться її забезпечити”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *