ОСТАННІ НОВИНИ

Міська влада перерозподілила ринок вивезення сміття

Львівський портал

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради вирішив розподілити ринок вивезення сміття залежно від можливостей тієї чи іншої структури.

Як повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господірства Ігор Базарник, 17 листопада відбулося засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій, рішенням якої доручено Шевченківській районній адміністрації до п’ятниці передати обсяги робіт на території ЖЕКів № 400, 405 та 407 від ПП “АБІО” до МКП “Збиранка”, оскільки на думку членів комісії, “Абіо” сьогодні не справляється із своїми обов’язками, що призводить до зриву вивезення твердих побутових відходів. За словами Ігоря Базарника, при менших обсягах роботи та тієї кількісті техніки, яка є в розпорядженні фірми, „АБІО“ зможе нормально працювати.

Таким чином врегулюються проблеми, які виникли з вивезенням твердих побутових відходів у трьох районах міста: у першу чергу у Шевченківському, Залізничному і Франківському районах. У кінці 2001 року, коли була складна ситуація у фірмі, яка займалася вивезенням твердих побутових відходів С end С-Львів, низка районів міста стихійно перейшли на обслуговування ПП “АБІО”. Сьогодні склалося так, що ПП “АБІО”, яке обслуговує значну частину підприємств житлового господарства у Шевченківському, Залізничному і Франківському районах – усього 47 відсотків обсягів, має з цим проблеми, оскільки виходить з ладу техніка, виникла заборгованість із виплати заробітної плати, водії, які працювали на спецавтомобілях, звільнилися з роботи. Усе це й спричинило виникнення проблеми вивезення твердих

побутових відходів у трьох районах міста.

“Ми намагалися врегулювати це питання з “АБІО” шляхом переговорів, шляхом корегування їхніх дій, але, на превеликий жаль, нічого не вдалося. Сьогодні в них суттєво зменшені можливості в обслуговуванні певного обсягу” – повідомив Ігрр Базарник. На жаль, директора ПП “Абіо” не виявилося на місці, незважаючи на те, що кореспондент Ратуша-ForUm кілька разів телефонував до його офісу, а представник ПП ”АБІО”, який не захотів назватися відмовився надати коментарі з цього приводу по телефону кореспондентові Ратуша-ForUm.

Це розглядається як перший етап впорядкування ринку вивезення твердих побутових відходів у місті. Наступний етап – впорядкування обслуговування одного ЖЕКу на Сихові. Передбачено поступову передачу іще ряду ЖЕКів Шевченківського району на обслуговування ЛКП “Збиранка”, для якого до кінця року за кошти міського бюджету закуплять ще один автомобіль, який за один раз зможе вивозити до 45 контейнерів.

Загалом сьогодні в місті вивезенням сміття займається сім спеціалізованих організацій, до чотирьох з них міська влада не має жодних претензій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *