ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові апробують новий соціальний проект

Львівський портал

|

Тепер в рамках реалізації Програми мінімізації наслідків бідності кожне 16 число місяця буде Днем соціального здоров’я. В рамках цього незахищеним даватимуть гроші на продукти харчування та ліки, а також надаватимуть інші послуги. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Асоціації соціальної адаптації нечуючих Олександр Шинкарьов.

За його словами, інваліди не мають широкого доступу до соціальних ресурсів і цей проект, власне, має на меті розширити доступ соціально незахищених до побутових та інших послуг. Так 16 листопада у Львові проводили День соціального здоров’я. Як наслідок двом особам протягом місяця надаватимуть продукти харчування на суму 100 грн, а ще трьох мережа автозаправок „ОККО“ безкоштовно заправить на 10 літрів бензину.

Соціально незахищеним допомагає фонд соціальної опіки і комерційні структури. Планують також, що в День соціального здоров‘я асоціація перевізників збільшить ліміт на перевезення пільговиків, або взагалі його скасує. Крім цього, за повідомленням одного з соціальних працівників, вчора дві фірми, які відповідають за влаштування концертів, погодилися надавати незахищеним по покілька квитків безкоштовно.

О. Шинкарьов, також повідомив, що незабаром вони планують розширити обіг кредитних карток для малозабезпечених. „Ми домовилися з банком „Аваль“ про те, що вони не зніматимуть процентну ставку за кожне зняття грошей з банкомата, а лише за користування карточкою“ – сказав він. Водночас в місті постійно працює „Телефон соціального здоров’я“, який обслуговує до 40 осіб в день.

На думку начальника відділу координації і соціальної допомоги та соціального захисту Львівської міськради Всеволода Іськіва, „Львів – місто лабораторія соціальних програм“. За його словами, тільки тут за кошти благодійників харчуєтся понад тисяча осіб. В. Іськів, вважає, що тепер, коли до міського бюджету надходить більше коштів, необхідно вкладати більші суми на допомогу малозабезпеченим людям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *