ОСТАННІ НОВИНИ

Проти службовців “Шахти Степова” порушено кримінальну справу

Львівський портал

|

Внаслідок зловживання службовим становищем підприємству ДВАТ “Шахта Степова” завдано збитків на суму 179 тисяч гривень, а ще 1 млн. грн. використано не за призначенням, що стало підставою для порушення проти посадових осіб шахти “Степова” кримінальних справ за ознаками частини 2 статті 210 (порушення законодавства про бюджетну систему, вчинене в особливо великих розмірах) та частини 2 статті 364 (Зловживання службовим становищем) ККУ – повідомляє прес-служба УСБУ у Львівській області.

Як повідомляють представники правоохоронних органів, ще у 2000 році державна компанія “Укрвуглереструктуризація” направила на ДВАТ “Шахта Степова” 1,5 млн. грн. на закупівлю вуглевидобувного крана і механізованих кріплень. Ці кошти було скеровано на ВАТ“Дніпропетровський агрегатний завод”, але уклали угоду лише на поставку вуглевидобувного комбайна вартістю 417 тис. грн. Співробітники Червоноградського МРВ УСБУ поцікавились, що сталося з мільйоном на який не укладали жодної

угоди. Під час перевірки співробітники контрольно-ревізійного відділу виявили, що 1 млн.грн. призначений для закупівлі кріплень було справді перераховано ВАТ “ДАЗ”, але по зовсім іншій угоді, що свідчить про його нецільове використання.

Водночас, ВАТ “ДАЗ” після проведення тендеру збільшив ціну свого обладнання, повідомивши про це адміністрацію “Степової”. Внаслідок цього було підписано відповідні доповнення до договору і сума угоди на постачання зросла на 179 тис. грн. Таким чином державному підприємству було завдано збитків. За фактом зловживання службовим становищем та порушенням законодавства про бюджетну сферу службовцями ДВАТ “Шахта Степова” порушено кримінальну справу, слідство досі триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *