ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати врегулювали ситуацію з житловим будівництвом

|

Ухвалою міської ради скасовано три державні акти на користування землею, видані управлінню капітального будівнитва міської ради для забудови Сихівського району. Крім того, вказані три земельні ділянки знову переведені у комунальну власність.

Також ухвалою сесії частково скасовано рішення міськвиконкому від 22 листопада 2002 року у частині пункту 2, де управління капітального будівництва було визначене замовником на будівництво житла та комунальних об’єктів у Львові та додаток №2 цього ж рішення, про порядок відрахвання у комунальну власність житлової площі з будинків на розвиток інфраструктури міста. Також депутати вирішили скасувати ще два рішення виконкому у галузі житлового будівництва.

Цю ухвалу було прийнято після кількагодинного обговорення у сесійній залі, адже йшлося про достатньо серйозний перегляд програми житлового будівництва у місті. Однак звіт депутатської комісії, створеної для вивчення ситуації з житловим будівництвом. Комісія констатувала, що у цій галузі “міськовиконком не виробив прозорих механізмів для забезпечення реалізації Пррограми житлового будівництва”, а “практику безоплатної передачі УКБ земельних ділянок для итлового будівництва комерційним структурам є порушенням Земельного кодексу”.
У свою чергу міський голова Любомир Буняк заявив, що скасування рішень виконкому і призупинення будівництва на переданих УКБ ділянках може загрожувати містові судовими позовами.

Ухвала вступає в дію з моменту підписання її міським головою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *