ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські менеджери зможуть стажуватися в країнах ЄС

|

Сьогодні у Львові презентують третю стадію Програми підготовки менеджерів (МТР), спрямованої на перепідготовку українських підприємців в країнах ЄС. Підприємці зможуть самі обирати одну з 40 країн, конкретну фірму і за своє стажування вони не мають платити – всі витрати бере на себе програма МТР. У програмі вже взяло участь 218 осіб з України.
Про це повідомили сьогодні під час прес-конференції менеджер проекту МТР Юрген Хенке та відповідальний секретар Міжвідомчого центру підготовки кадрів Валерій Бессараб.

“Особливість програми полягає в тому, що вона зорієнтована на конкретного підприємця. Вони можуть стажуватися на тих фірмах, які самі обрали і отримувати певний досвід управління в умовах ринкової економіки” – сказав Валерій Бессараб. Стажування проходить 1-3 місяці. Критерії відбору: досвід роботи не менше 2 років, вік 25-55 років і хороше знання іноземної мови.

За словами Юргена Хенке, 15% підприємців, які повернулися після стажування, розпочали власний бізнес, а інші піднялися по службовій драбині. “Для учасників немає жодних квот, процес відбору є прозорий, справедливий і зрозумілий”, – зазначив Юрген Хенке, – “підприємці мусять заповнити анкету, де пояснюють, чого хочуть досягти і пройти співбесіду з ними і західними підприємцями, як того вимагають західні стандарти”. Він також додав, що часто визначальним чинником є власне мова, бо в англійських фірмах, наприклад, не прийнято працювати з перекладачем. Так само виникає необхідність у знанні іноземної мови, коли треба погодити партнерство в консульстві.

“Приклад росіян доводить, що ця робота досить важлива. Особливо, коли Україна ввійде в СОТ, а також в рамках європейської інтеграції”- сказав заступник міністра економіки та з питань європейської інтеграції України Сергій Романюк. Проте Кіровоградська, Чернігівська і Закарпатська області не направили жодного підприємця – головним бар’єром, на його думку, є незнання мов.

Заступник голови ЛОДА Степан Лукашик вважає, що “програма, яка сьогодні презентується, очевидно буде новим якісним етапом”.
Подібні презентації програм проведуть в Луганську і Донецьку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *