ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті працюють інспектори Збройних сил Угорщини

|

З 11 по 14 листопада у 128-ій механізованій Закарпартській дивізії Західного оперативного командування працює інспекційна група Збройних сил Угорщини на чолі з Ласло Сатнарі, – повідомляє прес-центр Західного оперативного командування.

В українських військах угорські інспектори переглядають документацію щодо кількості озброєнння, техніки, перебіг реформування війська і проведення навчань. Це дає можливість перевірити достовірність інформації, яку передає Міністерство оборони України через управління верифікації країнам учасницям Віденської угоди. Військовослужбовців з Угорщини супроводжують офіцери Центру забезпечення реалізації договорів про скороченя озброєнь.
Ці перевірки проходять згідно з договором між Кабінетом Міністрів і Урядом Угорської республіки про додаткові заходи щодо зміцнення довіри та безпеки. Іноземні військові мають право перевіряти 120 кілометрову зону від державного кордону України і Угорщини.

Інспекційні заходи держави Віденської угоди можуть проводити два рази на рік. В цьому році українські військові вже відвідали Угорщину, де спостерігали за перебігом навчань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *