ОСТАННІ НОВИНИ

Міськвиконком заопікується бездоглядними дітьми

|

На розгляд членів виконавчого комітету Львівської міської ради буде представлено Програму запобігання дитячій бездоглядності у м.Львові на період до 2005 року, повідомив начальник відділу у справах неповнолітніх Львівської міської ради Тарас Гурей,. Необхідність розроблення програми зумовлена тим, що на сьогоднішній день робота, яка проводиться у місті з метою запобігання бездоглядності серед дітей, їх соціально-правового захисту є недостатньою. Зростає кількість сімей, які з різних причин не виконують виховних функцій стосовно власних дітей.
На наступний рік, зазначив Тарас Гурей, на заходи цієї програми передбачається виділити 30 тис.грн. Ці кошти будуть витрачатися насамперед на матеріальне забезпечення під час проведення рейдів: оренда транспорту, доставляння неповнолітніх у притулки, у інтернати, звідки вони часто втікають і жебракують, проживають без догляду у м.Львові. Будуть виділені кошти також на проведення у місті табору праці і відпочинку, який у цьому році пройшов апробацію і у якому 50 дітей було оздоровлено. Частина грошей піде на випуск поліграфічної продукції профілактично-інформаційного спрямування, тому що наші батьки не знають, куди треба звертатися в тих чи інших випадках в екстремальних випадках.
Загалом у цьому році відділи у справах неповнолітніх спільно з відділом кримінальної міліції у справах неповнолітніх проводили рейди “Урок”, “Діти вулиці”, під час котрих виявлено 364 дітей, з них 270 – школярі міста.
Зараз на обліку у відділах у справах неповнолітніх перебуває 533 неповнолітні, з них за скоєння злочинів та порушення правопорядку – 269, 59 – схильних до волоцюжництва та жебрацтва та 81 – систематично залишають сім”ю, не навчаються.
Розроблені графіки проведення спільних оперативно-профілактичних заходів з метою виявлення підлітків, які вештаються та жебракують, попередження правопорушень серед неповнолітніх, запобігання розповсюдження в їхньому середовищі наркоманії, токсикоманії, алкоголізму, венеричних захворювань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *