ОСТАННІ НОВИНИ

На козацькій чайці через Атлантику

|

Перетнути Атлантичний океан на козацькій чайці мають намір представники фонду “Витоки”. Як повідомив ідеолог проекту Роман Рось, реалізація самого переходу запланована на липень 2004 – квітень 2005 років. Для цього учасники проекту планують збудувати новий корабель, більше пристосований до тривалих морських переходів і особливо, до трансатлантичного вояжу. Учасники мають намір перейти Атлантичний океан за маршрутом Київ-Одеса-Стамбул-Афіни –Гібралтар- Туніс- Балеарські острови. Цей відтинок дороги має бути пройдений до листопада 2004 року, щоби потрапити під дію пасатних вітрів, які допоможуть кораблеві пройт океан приблизно за місяць.

Потім чайка має пливти до різних островів при американському континенті, а відтак через Ямайку і Кубу досягти Флориди. А уже звідти залога чай ки попрямує до Нью-Йорка, який є кінцевою точкою подорожі. Учасники планують фільмувати свою подорож і транслювати її перебіг щотижнево на одному із загальноукраїнських телеканалів у якості оригінального реаліті-шоу.

За словами Романа Рося, повний кошторис проекту складає 92 тисячі доларів, з яких до 35 тисяч припадатиме на будівництво нового судна. Як розповів журналістам технічний директор проекту і колишній капітан чайки “Пресвята Покрова” Мирон Гуменецький, дерево на будівництво чайки уже готове, рівно ж як і база для її будівництва. Роман Рось зізнався, що поки що грошей організатори мають тільки на ці витрати, а решту зараз активно шукають.

Водночас, скарбник товариства “Кіш” Андрій Винницький заявив журналістам, що зараз будівництво нової чайки не на часі, бо стара чайка “Пресвята Покрова” потребує значних коштів для ремонту. Крім того, він висловив претензії до Мирона Гуменецького , що той залишив чайку, не навчивши нових людей управлінню кораблем. У відповідь М.Гуменецький заявив, що він би радий навчити когось, але тих людей просто немає, а йому хочеться збудувати щось нове і по-своєму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *