ОСТАННІ НОВИНИ

“Галицький вибір” вшанує пам’ять жертв голодомору

|

Цієї неділі о 15 годині біля пам’ятника Т. Шевченка політичне об’єднання “Галицький вибір” проведе акцію пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років. Про це повідомив голова регіонального об’єднання “Галицький вибір” Юрій Шухевич.

За його словами, під час акції буде проведено панахиду і віче, а ввечері, з 18 до 19 годин він проситиме, щоб львів’яни позапалювали в своїх вікнах свічки.

“Наш уряд, який мав би вимагати визнання геноциду і вшановувати пам’ять померлих, на жаль, нічого не робить”, – сказав Шухевич, – “тому “Галицький вибір” взявся за це. Тепер, коли це питання підносили на рівні уряду і в ООН, я вважаю, що і вся Україна мала б відповідно віднестися до цієї сумної дати”.

Ю. Шухевич сподівається, що в акції візьме участь багато людей, для цього вже два тижні тому були оголошення у львівських церквах, але чи відзначатиме вся Україна він не знає, хоча “хотів би щоб реквієми були проведені по всіх містах і селах”.

На його думку, сьогоднішня ситуація в Україні, це продовження геноциду поперешніх років: “Нас споюють, маємо багато хворих на туберкульоз і СНІД – це той самий геноцид, який практикувала радянська влада” – підкреслив Ю.Шухевич. Проти вшанування, за його словами, звичайно ж виступають комуністи, які запевняють, що ніякого голодомору не було.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *